Kiremit Çatı Uygulamaları
Kiremit çatı sistem uygulamasında kullanılacak kiremit modeli belirlenmelidir.
Membran Çatı Uygulamaları
Uygulama yapılacak olan çatı, teras, temel, perde gibi su yalıtımı yapılacak olan alan için doğru membran seçimi ve uygulamasına dikkat edilmelidir. Düz veya %5′e kadar eğimli çatıların su yalıtımında iki kat membran (bituline) kulllanılması, alt kat membranların cam tülü, ikinci katın polyester donatılı olması uygundur. membran tipinin seçiminde,yapının kullanım biçiminin özelliklerine ve iklim şartlarına göre hareket edilir.
Osb Çatı Uygulamaları
OSB, Amerika ve Kanada’da inşaat endüstrisinde yerini almıştır. Yüksek yük taşıma kabiliyeti, ortam koşullarına bağlı olarak, boyut ve şeklinde değişiklik olmaması ve temiz bitişlerin etkileyici görünümü OSB levhayı inşaat endüstrisinde ve dekoratif amaçlı kullanımlarda ideal bir ahşap malzeme yapmıştır.
Sandviç Panel Çatı Uygulamaları
Sandwich Panel, her iki yüzü boyalı galvaniz sac veya boyalı-natürel gofrajlı alüminyum levhalar arasına muhtelif kalınlıkta ve 38-40 kg/m3 poliüretan enjekte edilerek üretilen bir sanayi ürünüdür. Sandwich panel endüstriyel yapılar için kompozit bir çatı ve cephe kaplama malzemesidir.
Shingle Çatı Uygulamaları;
Shingle (Şıngıl ), düşük sıcaklıklarda dahi çatlamamaz, kırılma meydana gelmez. Kendinden yapışkanlı şeritli olarak imal edilir. Karın kaymasını önlemek için özel kurulumlara gerek yoktur. Diğer çatı kaplama malzemelerinden farklı olarak, çeşitli renk ve şekillerde sunulması çatının farklı ve güzel renklerde tasarlanmasını sağlamaktadır. Kar yığınlarının çatıdan topluca kaymasını önler. Şingıl,mahya, saçak ve diğer parçalar ile donatılır. Bu da montajı kolaylaştırır ve kaplamanın kalitesini yükseltir. Shingle oldukça güvenli bir malzemedir.Statik elektriği biriktirmez, kıvılcım yapmaz, mıknatıs etkisini oluşturmaz, yıldırım çekmez Her türlü hava koşuluna, aşındırıcı ortamlara ve kimyasal asitlere karşı dayanıklıdır. Rüzgara karşı dayanımı yüksektir. Yağmur ve fırtınada sessizdir.
Onduline Çatı Uygulamaları
Onduline levha çatıların ana bileşeni onduline çatı kaplama levhasıdır. Onduline levhaları, bitüm emdirilmiş organik elyafla özel bir reçinenin bileşiminden oluşmaktadır. Özel bir yöntemle levhanın bünyesine reçine ile birlikte emdirilen boya, Onduline levhaları renklerinin en zor koşullarda bile sabit kalmasını sağlar. Onduline levha mükemmel bir su geçirimsizliğine sahip, esnek olması nedeniyle çatlamayan, kesinlikle paslanmayan, küflenmeyen, uv ışınlarına dayanıklı, havadaki kimyasal ve biyolojik maddelerden etkilenmeyen ve bakım gerektirmeyen çevre dostu bir üründür.
Çatı Arası İzocam Uygulamaları
İzocam Camyünü Çatı Tavan Arası Isı İzolasyonu;
KATKILI ISI SES YANGIN YALITIMI taşyünü, izocam ve köpük çatılarda ısı yalıtımı için mükemmel bir çözümdür. Çatılar ahşap, lambiri rabis gibi ince tabakalardan oluştuğu takdirde selülöz yünü tüm boşlukları kablo boru gibi malzemelerin boşluklarını doldurması kaplaması dolayısıyla ısı yalıtımı için mükemmel olmaktadır. zeminin eğimliği veya bozukluluğu doldurma yada püskürtme şeklindeki uygulamaya engel olmamaktadır.
Bakır Çatı Uygulamaları
Bakır çatı sistem uygulaması yapılırken, isteğe göre olarak yerli ve ithal bakır rulo veya levhalar kullanılmaktadır. Yerli bakır levhalar 1m x 2m ebadında olup, bu levhalar gerekli ölçülerde kesildikten sonra cakalarda bükülerek şekilendirilmektedir.
Teras Çatı Uygulamaları
Terasların veya üst katlardaki üzeri açık olan alanların üzerinin ve etrafının kapatılması uygulamalarıdır teras kapatma uygulamasında teras çelik konstrüksiyon yapılarak üzerine OSB ziftli yalıtım şıngıl uygulanır konstrüksiyon arasına taş yünü tavana alçıpen yada isteğe bağlı olarak ahşap lambri uygulanır.
Ahşap Çatı Uygulamaları
Hafif olması nedeniyle Ahşap konstrüksiyon yapılar daha az deprem yüklerine maruz kalır, sağlamdır, imalat ve montajda işçilik ve zamandan tasarruf sağlar. Çelik konstrüksiyon yapılarda farklı konstrüksiyon sistemleri uygulanabilir.
Çatı Katı Uygulamaları
Çatı Katı hoş ve yaşanılır bir yer olsada iyi dekore edilmediğinde problemler çıkarabilecek bir alan olarak düşünmemiz gerekir. Çatı katınızı depo olarak degilde yasamak için kullanacaksanız bazi hususlara dikkat etmeniz gerekir.
Sundurma Uygulamaları
Sundurma, bir kapı ya da herhangi bir geçitin dış girişine çatı olacak biçimde, girişi yağmur, güneş vb. etmenlerden korumak amacıyla arkası duvara verilen yapıdır. Bölgesel mimariye göre değişkenlik gösterebilecek pek çok sundurma tipi bulunur. Yapıların dış cephelerinde bulunan sundurmalar yerle temassız olabileceği gibi parmaklık, ince duvarlar vb. ögelerle desteklenebilir. Sundurmaların altındaki zemin yer ile aynı hizada olabilir ya da birkaç basamaklık merdiven ile çıkılabilir. En az bir kişinin rahatlıkla içinde durabileceği boyutlarda inşa edilir.
Oluk ve Dere Uygulamaları
Yağmur suyunun toplanıp sağlıklı bir şekilde tahliyesi için özellikle galvaniz ve çinko saçtan yapılan çatı su taşıma sistemidir.