anka Çatı - Çatı Tamiri Ankara

ANKA ÇATI - Çatı Tamiri Ankara

anka çatı iletişim(0312) 465 0 395

ankainsaatcati@gmail.com

Ankarada çatı tamiri

ÇATI TAMİRİ

Çatı tamiri, tamiratı işlerini çok uygun fiyatlara anka ÇATI yapıyor!

Çatı Tamiri ve Tamiratı

Çatı Aktığında Tamiri İçin Bizi Arayın! Çatı Ustası Tamirat İçin Ayağınıza Gelsin!

Çatı tamiratı Ankara’da sorunsuz bir şekilde yapan şirketiz. Çatının bir bölümünün ya da tamamının tamiri gerektiğinde sadece bir telefonla arızayı bildirip randevu almanız yeterlidir. Siz değerli müşterilerimize en iyi hizmeti verebilmek için çatı tamiratı konusunda uzman olan çatı ustası randevu aldığınız günde adresinize gelecektir. Çatı ustalarımız çatı tamiratı gereken ve çatının akan yerini bulup, çatı kaplamasının kırıklarını değiştirdikten sonra çatı tamirini tamamlayacaktır. Çatı oluk tamiri ve değiştirilmesi gereken olukları değiştiriyoruz ya da tamamını yeniden eksiz olarak montajını yapıyoruz. Daha sonra aynı yerden çıkacak çatı tamiri arızalarından anka Çatı olarak biz sorumlu olacağız ve çatı ustası hatasını düzeltecektir.

Çatı tamiri ve tamiratı alanında Ankara'da hizmet odaklı olarak çalışmaktayız. Şu zamana kadar Ankara ve çevre illerde yapmış olduğumuz çatıların tamiri ve tamiratı hususunda bir sorun yaşanmamıştır. Kalitemiz güvencemizdir. anka Çatı'yı tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.

ÇATI TİPLERİ

Çatı türünün belirlenmesi, taşıyıcılık bakımından olabildiği gibi görünüş yönünden de olabilir. Çatı, duvar, kolon ve ayaklar üzerine oturabildiği gibi, doğrudan doğruya zemine de dayanabilir.

Ahşap Çatılar

Yaygın kullanılan ve ekonomik olan bir çatı türüdür. Bu en basit şekilde düz çatı olabilir. Bu daha çok sanayi yapılarında görülür. En yaygın uygulama şekli ise eğimli çatıdır. Eğim, kar toplanmasını azaltmak ve su sızdırmazlığı yönünden tercih edilir. Kar yükü yanında, bazı durumlarda, rüzgar etkisi de çatı için önemli olur. Çatının esas taşıyıcı elemanı ahşap çubuklardan meydana gelen kafes sistemidir. Kafes sistem, ahşap çubuklar bir araya getirilerek teşkil edilir. Çubukların bağlantıları düşey düzlemde olup, kafes sistemler birbirleriyle bağlanır ve beraber çalışmaları sağlanır. Üzerinde ayrıca kafes sistemleri bağlayan aşık denen ahşap elemanlar mevcuttur. Aşıklar eğilimli doğrultuda merteklere bağlanır. Bunun üstüne de çatı kaplaması olarak ahşap tahtalar çakılır. Üstü ise çatı kiremitleriyle kaplanır. İstenirse bu araya bir izolasyon tabakası konulur. Bu şekil, ısının tasarrufu bakımından zamanımızda cok tercih edilmektedir.

Kiremit yerine bazı sanayi yapılarında olduğu gibi, eternit veya çinko oluklu levhalar da döşenebilir. Bu halde çatıyı ahşap tahtalarla kaplamaya gerek yoktur. Bunun yanında yalıtımı sağlamak için bitumlu levhalar da serilebilir. Bu şekilde teşkil edilen çatı, ara bir mesned istemeksizin 8 m gibi oldukça büyük açıklıklara kadar kullanılabilir. Eğer böyle bir çatı betonarme düz döşeme üzerine konuluyorsa sık sık döşemeye mesnetleme yapılır. Çatı eğiminin bina dış yüzlerine yakın, dik ve içerlerde daha az eğimli tertiplenmesiyle çatıda kullanılabilir bir hacim de teşkil edilebilir.

Betonarme Çatılar

Özellikle betonarme binalarda düz çatı istenildiğinde tatbik edilir. Su için az da olsa bir eğim vermek ve izolasyon yapmak şarttır. Günümüzde önemli yapılar için hafif çatı tercih edilmektedir. Bunu kubbeye benzeyen betonarme kabuk inşaat ile yapmak mümkün olmaktadır. Böylece 7,5 santimlik bir kalınlıkla 25-30 metreyi aşmak mümkün olmaktadır.

Değişik başka bir örnek ise kablo ağlarıyla teşkil edilen çatı olup, kare veya üçgen ara kısımları şeffaf cam veya pleksiglasla kapatılır. Bu suretle kapatılan alanın büyük olması ışıktan faydalanmayı engellemez.

KİREMİT ÇATI ONARIMI

Mevcut kiremitlerin kaldırılması, tırnaklarının temizlenmesi, kırık ve çürüklerinin atılması, yerine aynı esvapta kiremit ve mahya takviye edilmesi, mevcut ahşap karkasın kontrol edilmesi, kırık çürüklerinin yenisi ile değiştirilmesi. Döşeme tahtası üzerine jut takviyeli kiremit altı su yalıtım örtüsü birbiri uzerine 10 cm binili döşenmesi. Çatı asma oluksa kelepçeleriyle birlikte değiştirlmesi, ek yerleri, dönüş ve montajları tangit veya silikon ile yapıştırılması. Çatı gizli dereyse, gizli derelerinin, baca kenarlarının polyester keçeli folyolu membran ile izole edilmesi. Mevcut kiremitlerin alt sırası galvaniz telle bağlanarak, düz bir şekilde döşenmesi, mahyaların kireçsiz harç ile dondurulması ve sulanması.

TERAS ÇATI ISI VE SU İZOLASYONU

 

  • Mevcut beton veya kaplama
  • 3mm. keçeli membran 2mm keçeli membran
  • 3 mm. fibro camlı membran 4 mm kumlu membran
  • 3 cm. ısı yalıtım levhası
  • Geotextil keçe serilmesi
  • Akıntı kontrolü şap veya seramik

YATAY YAĞMUR OLUKLARI

Yatay yağmur olukları mutlaka kiremit döşenmeden yapılmalı. Yatay olukları mutlaka 12’lik çinko ile yapılmalı ek birleşim yerleri lehimlenmesi çok iyi yapılmalıdır. Çatıda dereler varsa mutlak çinko geniş tutulmalıdır. İzolasyon malzemesi jutlu malzeme olukları içine 5 cm kadar yatırılmalıdır. Jut baca kenarlarında , derelerde de çinkonun altına verilmelidir. Gizli derelerde çinko altına membran PP2000 mutlaka yapılmalıdır.

DİKEY YAĞMUR OLUKLARI

Dikey yağmur inişleri mutlaka 100'lük PVC olması, eğer çirkin bir görüntü yapıyorsa 70’lik olmalı fakat daha küçük ebatlarda PVC kullanılmamalıdır. Balkon giderleri dirsekle bağlanmalı. İnişlerde mutlaka eğime dikkat edilmeli. Dirsekler 45'lik dirsek olmalıdır. Kelepçeler plastik ve dubelle matkapla yapılmalı. İniş boruları fazla kalın olmamalı. Alan uygunsa mutlaka su dışarı verilmeli.Tıkanmanın önüne geçilmelidir.

ÇATI SİSTEMLERİ

ISI YALITIMLI ÇATI

  1. Kiremit
  2. Su yalıtımı (Kiremit altı Levhası)
  3. Isı yalıtımı

Belirleyeceğiniz kiremit modelinin altına su yalıtımını sağlayacak kiremit altı su yalıtım levhası olan İsoline veya Rufoline konulacaktır.

Bunların altına binanızdaki ısı kaybını önleyecek olan ısı yalıtım levhası xps monte edilecektir, bu sayede yazın daha serin kışınsa daha sıcak bir kullanım alanına sahip olacaksınız. Uyguluyacağınız bu sistem dünyadaki ilk çatı sistemi olup 30 yıl sorunsuz kullanım süresine sahiptir.Levhanın oluklarının altında bulunan hava boşlukları sayesinde buhar yoğuşmadan atılır ayrıca kiremitlerle levha arasında oluşan hava akımı sayesinde kiremitler daha çabuk kuruyarak ısı yalıtımına katkıda bulunur. Levhanın üzerindeki özel girintiler sayesinde kiremitler hem kaymaz hem de düzgün bir görünüme sahip olur.Kiremit altına sızan sular oluk diplerinden serbestçe akabildikleri için geçirimsizlik her zaman güven altındadır. Bu sebeple kiremitler çatınızın korumasını değil dekorunu oluştururlar, kiremitler kırılsa bile tüm su yalıtımını levha sağlar.

KİREMİT SİSTEMLERİ

Bin yılı aşkın süredir en çok sevilen en estetik çatı kaplama malzemesi olan kiremit artık yüzde yüz su geçirimsiz, mükemmel havalandırmalı ve ısı yalıtımlı sistemlerle uygulanabilmekte.İsoline ve Rufoline özel bir kiremit altı su yalıtım levhasıdır.Her tür kiremit ile birlikte ve istenildiğinde ısı yalıtımı ile birlikte kullanılarak mükemmel çatı sistemleri oluştururlar.

Çatılarınız için Hizmetlerimiz

  • Çatı ve Oluk Tamiri
  • Çatı Aktarma
  • Yağmur Olukları
  • Su Tahliye Sistemleri
  • Dış Cepe Tadilatı
  • Su İzolasyonu
  • İzocam
  • Dekorasyon

Çatı tamiri ankara, ankarada çatı tamircisi